Soulmates

Soulmates, Twinsouls, tweelingzielen, zielsliefde,
 
IndexIndex  PortalPortal  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Tweelingzielen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 265
Punten : 569
Reputatie : 0
Registratiedatum : 24-09-11

BerichtOnderwerp: Tweelingzielen   za sep 24, 2011 9:23 pm

Tweelingzielen


Ik denk dat iedereen wel verlangt naar juist die ene, unieke, prachtige persoon met wie we de ultieme en onvoorwaardelijke wederzijdse liefde kunnen delen.

Oude esoterische leringen zeggen dat iedereen een tweelingziel heeft en dat er zelfs na eeuwen en eeuwen van een moment komt dat ze samen komen, elkaar ontmoeten.
Het is in een flits, een gelukzalig moment dat je beseft dat dit waar is, dat er iemand rondloopt op deze aarde die heel speciaal is. Niet speciaal om zijn of haar uiterlijk, niet speciaal omdat de één een man is of een vrouw en jij van de andere sexe bent. Niet speciaal omdat je samen kinderen hebt, een hobby deelt.

Nee, je voelt dat er op een heel diep niveau een verbinding is tussen jou en de ander. Dat er op de één of ander manier zó'n verbinding is met die ene, juist die ene, prachtige persoon, dat het niet anders kan of je bent ooit één geweest.
Dat het voelt of dat je jezelf hebt teruggevonden in die ene.

Het voelt écht alsof je op elkaar bent afgestemd. Je zit letterlijk op dezelfde golflengte. Je voelt je de zender waarop de ander heeft afgestemd of de radio die de boodschap van de ander, zijn of haar verlangens, humor, zorgen, interesses, gevoelens en gedachten feilloos ontvangt.

Meestal hebben we het gevoel, vooral als we iemand ontmoeten met wie we een romantische verhouding hebben, dat dát de persoon is die ons een rijker, beter leven kan geven.
Is dit mijn zielemaatje, is dit mijn tweelingziel?

Zielemaatjes
Dat kan, maar een romantische liefde hoeft niet noodzakelijk de Liefde voor en vooral: van altijd te zijn.

Zielemaatjes zijn, zo wordt gezegd, niet noodzakelijk zielen die in een liefdesrelatie met elkaar verbonden hoeven zijn. Het zijn zielen die de ene na de andere incarnatie op de één of andere manier met elkaar verbonden zijn, als ouders en kinderen, leraren en leerlingen, collega's, vrienden.

Je hebt vast wel eens, in allerlei omstandigheden, als je iemand ontmoette, het gevoel gehad dat je die persoon al veel langer kende, zelfs als je hem of haar voor de eerst keer zag. Iets vertrouwds, iets van herkenning.

Het zijn mensen van wie we keer op keer iets leerden en leren en die iets van ons leerden en leren. Lang niet altijd via de weg van de minste weerstand!
Zielmaatjes!

Tweelingzielen
En dan... dan ontmoeten we iemand die wel héél speciaal is; specialer dan de anderen, dan die collega, je vader of moeder, je vriend of vriendin, je kind.

Op het moment dat je elkaar in de ogen kijkt zie je als in een spiegel dat je samen iets heel speciaals moet hebben gedeeld, ooit. Dat je misschien ooit van elkaar bent gegaan maar nu weer herenigd bent.

Je ziet in de ander het geluk en het verdriet van lange tijd geleden. Maar vóór alles zie je de oneindige liefde die je ooit hebt gedeeld. En wie weet: misschien zie je de eenheid die je was.. de eenheid die ooit is verscheurd maar nu kan worden geheeld.

Misschien voel je dan wel dat je persoonlijkheid maar één kant van je is. Dat je méér bent dan dat en dat die ander jouw wederhelft, echt letterlijk jouw wederhelft is. Dat je nu heel, één kunt worden.

Je voelt een diepe liefde voor elkaar, respect, waardering, aandacht.
Niet dat je het altijd met elkaar eens bent, maar er is iets heel speciaals dat jullie boven elke "normale" liefde, elke "normale" relatie verheft.

Je huidige relatie en het ontmoeten van je tweelingziel
Het kan heel goed zijn dat je je zielsverwant ontmoet op een moment dat je een relatie hebt.

Of er dingen spelen die je het gevoel geven dat je zou moeten breken met je huidige partner, daarover wijst je eigen gevoel je de weg. Op zich hoeft er geen reden te zijn om je huidige relatie te beëindigen omdat je je tweelingziel hebt gevonden.

Het is geen wet van Meden en Perzen dat je als Tweelingzielen per se bij elkaar zult zijn in dit leven.

Het kan zijn dat je er, om allerlei redenen, voor kiest om je door je huidige partner "een lesje te laten leren", letterlijk!

Het kan ook gebeuren dat je huidige relatie je juist laat zien wat je mist... dat hij of zij je niet die waardering kan geven, niet die liefde, niet die aandacht die hoort bij jouw golflengte, jouw ziel.

Het het kan gebeuren dat je huidige relatie je langzaamaan heeft voorbereid op de ontmoeting met hem of haar die jouw wederhelft blijkt te zijn.
Wat een reden om dankbaar te zijn voor die persoon! Hem of haar met respect en waardering te blijven ontmoeten als je je leven verder deelt met jouw "wederhelft".

Nogmaals: laat je gevoel je toespreken en luisteren naar haar.

TIP:

De waardering, het respect, de aandacht, de manier waarmee je met elkaar omgaat zeggen heel veel over de aard van je relatie. Elders op deze site vergelijken we een "gewone (maar ongelukkige)" relatie met een meer "spirituele", gelukkige relatie. Als je voelt je Tweelingziel te hebben gevonden zul je je in de laatste heel goed herkennen. Klik daarvoor hier.

artikel van Hans van Meteren
webmaster van InnerNed. Als je meer over me wilt weten kun je hier klikken. http://www.innerned.org/tweelingzielen.html
Terug naar boven Ga naar beneden
http://soulmates.forumactie.com
 
Tweelingzielen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Soulmates :: Wat zijn Tweelingzielen? :: Uitleg & Informatie-
Ga naar: